Gastronomia

Po pierwsze: bezpieczeństwo

Nieusunięty brud i pozostałości tłuszczu, jedzenia są pożywką dla wszelkiego rodzaju mikroorganizmów i przyczyną odorów. Resztki żywności, nie domyte naczynia, stoły robocze stanowią źródło skażeń substancjami toksycznymi jakie powstają podczas ich rozkładu doprowadzając do zatruć pokarmowych lub ciężkich powikłań zdrowotnych.
Wzmożony charakter pracy w zakładach gastronomicznych, serwisach cateringowych i nowoczesnych restauracjach wymaga pewnych i profesjonalnych produktów utrzymania higieny. W niektórych zadaniach produkty powinny posiadać dopuszczenie do kontaktu z żywnością.

JAK MOŻEMY POMÓC

  • Zapewniamy kompleksową obsługę w wyborze, dostawie profesjonalnych produktów i sposobu ich dozowania:
  • Profesjonalne systemy dozowania do zmywarek przemysłowych, kontrola jakości zmywania wraz z konduktometryczną nastawą zużycia środków myjących.
  • Gwarancja serwisu, drobnych napraw i regulacji.
  • Kontrola jakości wody z propozycją podniesienia jej jakości (dotyczy mikrobiologii, twardości, zawartości żelaza, manganu, wapnia itp.)
  • Wdrożenie profesjonalnego systemu dozowania środków chemicznych stosowanych w codziennym użyciu.
  • Szkolenia personelu lokali gastronomicznych z zakresu bezpiecznego stosowania środków czyszczących, przepisów sanitarnych, zasad mycia i dezynfekcji, a także wdrożenie planów higieny zgodnymi z systemem HACCP.

KORZYŚCI

  • Kontrola zużycia środków chemicznych.
  • Mniejsze zużycie dostarczanych produktów - redukcja kosztów.
  • Wsparcie profesjonalnych doradców w utrzymaniu standardów higieny i w rozwiązywaniu trudnych zadań.
  • Stała opieka w zakresie dostaw, serwisu urządzeń, doradztwa i szkoleń personelu.
  • Jedna firma – wiele rozwiązań

 

Radzimy sobie nawet z zaniedbanymi zabrudzeniami typu przypalenia jak na przedstawionych fotografiach:

Karty katalogowe do pobrania

Copyright © 2017 LAUFER | Polityka cookies | Logowanie

Code by: Designed by: autor.biz